Doorgaan naar hoofdcontent

Al die lichtjes


De afgelopen weken waren de kleuters verwonderd van het kerstgebeuren. Lichtjes in de klas die er meteen voor zorgden dat de klas op en top gezellig werd. De kerstboom mogen versieren. Met lichtjes schijnen in het donker en zo schaduwen ontdekken! 


In klas stond er een hele, grote doos. Wat zat daar nou in? Hmm, een kerstboom! Maar die staat toch mooi recht? Aha, dat losten de kleuters op. We staken alles mooi in elkaar en versierden de kerstboom alom.





En juf Kristien deed af en toe ook eens zot! Ze versierde zichzelf als kerstboom! :) 

We maakten een prachtig werkje! Zo mochten we met kerstballen rollen in de BLAUWE verf.


We stempelden ook met GELE verf, maar hierbij deden ze dit op een heel andere manier. Zo mochten ze met een trekker de leuke kleurtjes overtrekken om er daarna op te stempelen.



 
Ook het kleurtje ROOD kwam aan bod. We mochten in stofjes en papier knippen. Maar ook in touwtjes en mochten als 'final touch' allerhande blinkertjes strooien. Thihi, dat vonden we heel leuk!










Met de kerstballen stempelen in verschillende kleuren GROEN, dat ging ook best goed. We mengden zo een beetje en kwamen hele, mooie kleuren uit.






Met de verschillende kleurtjes die we aanleerden, versierende we ook ons zakje. 




Met deze verschillende technieken maakten we ons werkje en leerden we een versje aan! Die kan je terugvinden in hun werkjeszak, maar nu nog eventjes geduld mama's en papa's want daarvoor moeten ze wachten tot het nieuwe jaartje daar is! :)




We mochten de poppenhoek versieren met heel wat slingers, kerstballen,...


De kleurtjes rood, blauw, groen en geel verder oefenen met deze lichtjesslinger. 





Knus in boekjes kijken! 




Met plasticine 'rollebollen' en de kerstfiguren maken.



We creƫerden een fijn licht/donkerhoekje in de klas. Zo ontdekten we onze eigen schaduwen.






Het kerstverhaal werd nagespeeld met de juffen. Heerlijk gezellig samenzijn, dat is oh zo fijn! :) 





Op de voorlaatste dag begonnen we met heerlijke koekjes te maken! We hadden hiervoor heel wat ingrediƫnten nodig zoals bloem, eitjes, boter, water en wat suiker. De kleuters hielpen mee en mochten het deeg kneden. Op vrijdag maakten we er mooie figuren mee en staken we het in de oven.

Ziezo, met al dat lekkers kan ons kerstfeestje beginnen! 





Kerstfeestje! Gezellig knus met z'n allen koekjes eten. Eeeeen wat hebben ze veel gesmuld! 









SAAAAAY CHEEEESE! 










Reacties

Populaire posts van deze blog

Ja, ja jarig!

 Beste ouders, Het thema' jarig zijn' zit erop. In dit thema stonden we stil bij 'de taart'. We vierden feest. Stonden stil bij onze klaspop die jarig was. We leerden allerhande liederen kennen en het kleurtje 'geel' werd aangeleerd.  Kijken jullie even mee? Lieve groetjes, de sloebers van K1A Hieperdepiep hoera! Het is feest! Martha en Maggy zijn jarig. Dat moet gevierd worden.       We versierden onze kroon, zodat iedereen kan zien wanneer het feest is voor ons. :)  Dit deden we met een knikkerverftechniek. Enkele knikkers in de doos en ze waren vertrokken. Nog de laatste 'touch' met wat stickers!  We neusden in de verjaardagskoffer. Wat zit er daar allemaal in?   Slingers om doorheen te blazen, leuke GELE ballonnen, een lekkere taart, boekjes over jarig zijn, ...  En wat was dat leuk!  Tussendoor mochten de kleuters naar juf Lore om te gaan turnen. Altijd vol enthousiasme gaan ze naar de turnzaal!  We maakten taartjes in de poppenhoek. We bliezen de k

FEEST

De weken gaan vliegensvlug voorbij! Zo vierden we feest... want het was CARNAVAL op school! Daar horen natuurlijk de nodige toeters en bellen bij. Kijken jullie even mee? We stonden stil bij carnaval. Wat is dat precies? Wat doen ze dan? Hoe kunnen wij ons verkleden?   Heb je onze zotte spiegels al gespot?  We werden een beetje vervormd. Dat was best grappig.  Oh en wat zijn die slingers daar? En al die gekleurde confetti/mousse. Tijdens carnaval zagen we ook ontzettend veel mooie kleuren!  Moh zo grappig, met het regenachtige weer bleef de mousse aan onze schoenen plakken! :) We stonden stil bij een CLOWN.  Hoe ziet die eruit?   Wat kan een clown goed? Zo deden we allerhande oefeningetjes en waren we echte clowns!    We gooiden met ballonnen door hoepels.  Ook rollebollen met verschillende soorten materialen!  Balletjes laten ROLLEN door de juiste kleur buis!  BOLLO SMITTO!  We bouwden allerhande mannetjes. We keken ook in 'FLIPFLAP boekjes'.   Wie zoekt die vindt?! :) Waar is

WAF-BLUB-MIAUW-SNUF

 Beste ouders, De afgelopen drie weken werkten we rond het thema 'huisdieren'. Welke huisdieren wonen er allemaal in huis? Welke dieren wonen buiten?  Aan de hand van  de boekjes 'Anna wil een huisdier' & 'Karel krijgt een hondje' gingen we met het thema van start.  Zo konden we op Werelddierendag al heel wat diertjes bewonderen. En kwamen er ook enkele vriendjes met hun huisdier naar de klas.  Kijken jullie even mee? De hond van Hannes kwam op bezoek. We mochten het diertje borstelen, koekjes geven,... Superfijn dat we het diertje eens mochten bewonderen.  Ook de poes van Kay kwam op bezoek! Cookie ging op ontdekking in de klas. We mochten het diertje aaien! De kleuters waren super enthousiast om het diertje te leren kennen. In de klas hebben wij een vis! We leerden zorg dragen voor de dieren. We gaven de vis eten en bekeken het lijfje goed. Wauw, wat een mooie vis in onze klas!   Hadden we de vriendjes hier goed liggen? ;)  Zou het bijna Halloween zijn? :)