Doorgaan naar hoofdcontent

Gaatjes overal!



Gaatjes hier, gaatjes daar, gaatjes overal! We begonnen het thema met een gaatjeszoektocht in de klas. Wauw, overal waren er gaatjes te bespeuren!




Een gaatjesbak vol kosteloos materiaal waarmee de kleuters fijnmotorisch aan de slag konden. 




We hadden reeds heel wat gaatjes in klas gespot, maar waar hebben we nog gaatjes? 
Zo stonden we stil bij ons lichaam, maar ook bij onze kleren. We deden eens onze trui uit en onze schoenen af om de gaatjes te ontdekken. 







Gaatjes als sieraden.. oorbellen, armbanden,...




Moh, met die gaatjes konden we muziek maken. We stonden stil bij een blokfluit en een ukelele. De kleuters ontdekten zelf voluit.



Zelf maakten we ook gaatjes. Grote gaatjes, kleine gaatjes. gaatjes in verschillende vormen,...











Met verschillend kosteloos materiaal waar er gaatjes in zaten, mochten we ook stempelen. Zo kwamen de verschillende vormen en groottes terug aan bod. 














In welk gaatje paste de juiste vorm? 




Moh, wat is er gebeurd met onze klaspop Maggy? Er zaten allemaal gaatjes in haar kleren. De kleuters mochten met stofjes de kleertjes er terug in prikken. Zo stimuleerden we verder de fijne motoriek. ;)






Thihi, wie zat er in onze gaatjesdoos verstopt? Per drie mochten de vriendjes gezellig vertoeven in de gaatjesdoos. Af en toe kwamen ze eens uit de doos piepen en onze zotte klaspop Maggy deed ook mee. :)



KIEKEBOE!


Thihi, we zaten hier prima!








Onze zotte Maggy.... ;)


Juf maakte een autobaan met een bananendoos en daar konden de kleuters met hun auto door.




Uit een oud stuk isolatiemateriaal had juf allerhande gaatjes gemaakt. De kleuters konden naar hartenlust ontdekken welke spulletjes waar exact pasten. Heel leuk om thuis ook mee aan de slag te gaan!



  

We leerden ondertussen ook al enkele kleurtjes kennen. Nu was het de beurt aan het kleurtje oranje. Hoe wordt oranje gemaakt? De kleuters konden toveren.


Wat is er nu allemaal oranje?


 


We mochten naar hartenlust experimenteren. Eerst mengden we de kleuren rood en geel en toverden zo het kleurtje oranje op een plexiplaat. Daarna namen we een groot blad waarmee we een afdruk maakten.


   





We krasten op de plexiplaat en ontdekten door de afdruk prachtige kunstwerkjes!










Zoveel plezier.. ;)


Wat hadden we ontzettend veel KIEKEBOE momenten! 

Tot de volgende keer!















































Reacties

Populaire posts van deze blog

Ja, ja jarig!

 Beste ouders, Het thema' jarig zijn' zit erop. In dit thema stonden we stil bij 'de taart'. We vierden feest. Stonden stil bij onze klaspop die jarig was. We leerden allerhande liederen kennen en het kleurtje 'geel' werd aangeleerd.  Kijken jullie even mee? Lieve groetjes, de sloebers van K1A Hieperdepiep hoera! Het is feest! Martha en Maggy zijn jarig. Dat moet gevierd worden.       We versierden onze kroon, zodat iedereen kan zien wanneer het feest is voor ons. :)  Dit deden we met een knikkerverftechniek. Enkele knikkers in de doos en ze waren vertrokken. Nog de laatste 'touch' met wat stickers!  We neusden in de verjaardagskoffer. Wat zit er daar allemaal in?   Slingers om doorheen te blazen, leuke GELE ballonnen, een lekkere taart, boekjes over jarig zijn, ...  En wat was dat leuk!  Tussendoor mochten de kleuters naar juf Lore om te gaan turnen. Altijd vol enthousiasme gaan ze naar de turnzaal!  We maakten taartjes in de poppenhoek. We bliezen de k

FEEST

De weken gaan vliegensvlug voorbij! Zo vierden we feest... want het was CARNAVAL op school! Daar horen natuurlijk de nodige toeters en bellen bij. Kijken jullie even mee? We stonden stil bij carnaval. Wat is dat precies? Wat doen ze dan? Hoe kunnen wij ons verkleden?   Heb je onze zotte spiegels al gespot?  We werden een beetje vervormd. Dat was best grappig.  Oh en wat zijn die slingers daar? En al die gekleurde confetti/mousse. Tijdens carnaval zagen we ook ontzettend veel mooie kleuren!  Moh zo grappig, met het regenachtige weer bleef de mousse aan onze schoenen plakken! :) We stonden stil bij een CLOWN.  Hoe ziet die eruit?   Wat kan een clown goed? Zo deden we allerhande oefeningetjes en waren we echte clowns!    We gooiden met ballonnen door hoepels.  Ook rollebollen met verschillende soorten materialen!  Balletjes laten ROLLEN door de juiste kleur buis!  BOLLO SMITTO!  We bouwden allerhande mannetjes. We keken ook in 'FLIPFLAP boekjes'.   Wie zoekt die vindt?! :) Waar is

WAF-BLUB-MIAUW-SNUF

 Beste ouders, De afgelopen drie weken werkten we rond het thema 'huisdieren'. Welke huisdieren wonen er allemaal in huis? Welke dieren wonen buiten?  Aan de hand van  de boekjes 'Anna wil een huisdier' & 'Karel krijgt een hondje' gingen we met het thema van start.  Zo konden we op Werelddierendag al heel wat diertjes bewonderen. En kwamen er ook enkele vriendjes met hun huisdier naar de klas.  Kijken jullie even mee? De hond van Hannes kwam op bezoek. We mochten het diertje borstelen, koekjes geven,... Superfijn dat we het diertje eens mochten bewonderen.  Ook de poes van Kay kwam op bezoek! Cookie ging op ontdekking in de klas. We mochten het diertje aaien! De kleuters waren super enthousiast om het diertje te leren kennen. In de klas hebben wij een vis! We leerden zorg dragen voor de dieren. We gaven de vis eten en bekeken het lijfje goed. Wauw, wat een mooie vis in onze klas!   Hadden we de vriendjes hier goed liggen? ;)  Zou het bijna Halloween zijn? :)