Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Kom erbij!





De start van het nieuwe schooljaar, altijd wel wat spannend voor zowel de juf als de vriendjes van de klas!
Zo mochten we nieuwe vriendjes verwelkomen en leerden we de hoekjes van de klas kennen. We maakten kennis met Maggy de klaspop en stonden stil bij de afspraken van de klas. Kijken jullie even mee? 😀




WELKOM! 









de hoekjes verkennen 




















activiteiten in begeleide groep:
We speelden een memoryspel met hun symbooltjes.





De juiste figuurtjes zoeken uit een boek. 




Welk symbool is van wie? Welke kleuren gebruiken we? 




De aanwezigheidskalender knutselen in de klas zodat we zien wie wel of niet op school is. Dit deden we aan de hand van verschillende technieken. (scheuren van papier, stempelen met een ballon, knikkerverven,...) 




met juf Kristien kokkerellen




Smullen in de eetzaal! 





Buitenspeelnamiddag! Op vrijdagmiddag mogen de vriendjes spelen op de glijbaan of in de zandbak. Ook fietsen met hun eigen fiets vinden ze de max! 







Heerlijk genieten van het zonnetje met een koekje erbij! 






Tot de volgende keer! 









Reacties

Populaire posts van deze blog

Op stap naar het bos

Op stap naar het bos met de bus... wat een beleving!  We mochten aandachtig kijken, luisteren & voelen van wat de natuur ons te bieden heeft.  Kijken jullie even mee? De wielen van de bus die draaien rond, draaien rond, draaien rond,...;) Op ontdekking in het bos waar we allerhande diertjes hebben gespot, maar ook verschillende kleuren bladeren,... We mochten zo ook eens onze oogjes sluiten en luisteren naar de verschillende vogeltjes.  We mochten klimmen en klauteren.  We gingen op ontdekking. Wat vonden we allemaal in het bos?  Moh wat was dat? Paddenstoelen!   We mochten een boom knuffelen.                                                We hebben ook enkele diertjes gespot!                                                Zo zagen we enkele naaktslakjes.  In het water zagen we enkele eendjes. Plenserdeplons!  Wij kregen reuzehonger van ons bosavontuur!  We smulden lekkere mandarijntjes en terwijl keken we of de bus aankwam.  Tot de volgende keer! 

Ballonnen hier, ballonnen daar!

                                    Beste ouder(s), het thema 'jarig zijn' hebben we met veel toeters en bellen gevierd, maar vooral heel wat ballonnen. Bij dit thema leerden we dan ook het kleurtje 'geel' kennen. We stonden stil bij de rituelen rond een verjaardag en mochten ook onze eigen kroon maken. We gingen op uitstap naar de bakker en kochten heerlijke gebakjes. Wist je dat Maggy en Martha op dezelfde dag jarig waren? Grappig hé! Er werd dan ook een groot feest gevierd met alle vriendjes samen.  Kijken jullie even mee?  Hé, kijk daar! Wat zweeft daar tegen het plafond? Zijn dat toverballonnen?  We mochten een kroon knutselen. Eerst maakten we de strook. We schilderden eerst de strook in één kleur. Daarna stempelden we met een ballon op de strook.  De kleuters knutselden ballonnetjes met verschillende technieken. Ze mochten papiertjes scheuren om op een ballonnetje te kleven. Met toververf (ecoline) & wasco maakten ze een toverballon. Ook mochten ze doorheen